Zabava ob izidu KDE 4.8

Po enoletnem premoru se tradicionalno druženje ob izidu proste programske opreme skupnosti KDE spet vrača. Ob izidu različice 4.8 si bomo najprej ogledali, kaj se je v zadnjih dveh letih dogajalo v drugi največji odprtokodni skupnosti in predstavili nekaj največjih novosti namizja Plasma in ostalih programov. Sem spada tudi posebno novo okolje Plasma Active, ki bo letos na voljo na tabličnih računalnikih. Predstavili bomo tudi nekaj izmed načinov, kako se lahko svojimi prispevki in izkušnjami pridružite skupnosti KDE. Osredotočili se bomo predvsem na prevajanje in programiranje.
Po predstavitvah sledi druženje s pijačo in kakim prigrizkom. Po načelu »kdor prvi pride, prvi melje« bomo razdelili tudi nekaj daril.

Predavatelji:

  • Jure Repinc je študent računalništva, ki v svojem času poskuša čimveč prispevati k raznim odprto-kodnim projektom, v največji meri pri KDE.
  • Andrej Vernekar je zaposlen kot vodja pisanja tehnične dokumentacije, v prostem času pa prevaja KDE-jevo programsko opremo in je koordinator slovenjenja KDE ter predsednik društva LUGOS.
  • Miha Čančula sem študent fizike, ki pri projektu KDE razvijam šahovski program Knights in Cantor, ki je vmesnik za matematične programe

Lokacija:

Kiberpipa (zemljevid)

Povezave:

http://community.kde.org/Promo/Events/Release_Parties/4.8#Ljubljana

English version

Advertisements

One response to this post.

  1. […] Orange « Zabava ob izidu KDE 4.8 […]

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: